Taekwondo Center              

Menno Korver Heerhugowaard   


Start
Lestijden
Vakantie
Contributie
Adres
Trainers
Dangraadhouders
Filmpjes
Foto
Taegeuks
Theorie
Spreekbeurt

Contact

 Delen

het weer in Heerhugowaard

De trainers die lesgeven in onze Taekwondo school zijn:

Menno Korver (1969)

Op zevenjarige leeftijd is Menno begonnen met judo. Later kwamen hier nog jiu jitsu, taekwondo en aikido bij. Inmiddels heeft hij na lang en hard trainen de 2e dan judo, de 2e dan jiu jitsu en de 3e dan taekwondo weten te behalen. Hij is begonnen met taekwondo bij Taekwondo Vrielink in Alkmaar. In 1996 startte hij zijn eigen school in Heerhugowaard, eerst in de Spirealaan en later in Sporthal Heerhugowaard Zuid. Menno heeft met succes de cursus tot assistent trainer georganiseerd door de Taekwondo Bond Nederland gevolgd en later is hij ook geslaagd voor de cursus die opleidt tot hoofdtrainer.

Menno studeerde natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam en is werkzaam als docent natuurkunde in het voortgezet onderwijs.

 

Daniela Vrielink (1970)

DaniŽla Vrielink is op 12-jarige leeftijd begonnen met taekwondo. Na 4 jaar behaalde zij de zwarte band (eerste dan). Tevens is zij een keer Nederlands stijlkampioene taekwondo geweest. Inmiddels is zij in het bezit van de tweede dan taekwondo en is zij gediplomeerd assistent-trainer geworden.

Daarnaast heeft zij ook aan jiu-jitsu gedaan en uiteindelijk de bruine band gehaald. Met  Menno Korver heeft zij deelgenomen aan Jiu-Jitsu wedstijden en hebben zij als koppel eenmaal de 3e prijs en de 2e derde prijs op Nederlandse Kampioenschappen gewonnen. Hierna heeft zij een aantal jaren intensief aan (kick)bokstrainingen gedaan .

 

 

Marc van den Vrijhoef (1982)

In 1997 kwam Marc in aanraking met de koreaanse vechtsport Taekwondo. Hij trainde bij Aad Vrielink in Alkmaar en Sint Pancras, bij Aldert Kluft in Obdam en in het kleine zaaltje op de Spirealaan bij Menno Korver. Vier en een half jaar later was hij de eerste leerling van Menno korver die de zwarte band (1e dan) taekwondo behaalde. Binnen de sport zijn voor hem de stijlfiguren (poomsee) het mooiste onderdeel.

In zijn vrije tijd is Marc docent biologie in het voortgezet onderwijs.

TKD Startpagina