Casa Somba

Casa Somba is een prachtig B&B gelegen in Cavoeiro midden in de Algarve.

Francis en Claudine de eigenaren zijn fantastische gastheer en gastvrouw. Beide komen uit Afrika en zijn Frans- en Engelstalig. Ze spreken een beetje Vlaams. Ze zijn niet te nadrukkelijk aanwezig en leven naturistisch. Als je ze nodig hebt dan zijn ze goed aanspreekbaar. Met name Francis heeft veel kennis over de omgeving (restaurants, naaktstranden, mooie plaatsen ed). Hij vertelt het je graag.
De bereikbaarheid is goed en ligt op ongeveer ¾ uur rijden vanaf het vliegveld van Faro. De routebeschrijving die je per mail ontvangt is prima.
Hun casa bestaat naast een privégedeelte uit twee goed ingerichte kamers, van alle gemakken voorzien. Goed sanitair. Mogelijkheid tot koffie en theezetten, koelkast en servies. Daarnaast is er een studio met een eigen keuken. De bovenkamer heeft een eigen opgang en balkon met zonnescherm. De tuin en zwembad zijn fraai gedecoreerd. Leuke fraai bloeiende planten Afwisselend terras en gras. Het zwembad is van een behoorlijke afmeting. Er zijn voldoende zon en schaduwplaatsen met ligbedden. Wi-Fi is beschikbaar en werkt goed.
Er is ook een plaats voor het al of niet gemeenschappelijk ontbijt. Dit laatste is altijd goed verzorgd, eenvoudig (broodjes, kaas/ham, fruit, jam, ei). Niks mis mee. De rest van de maaltijden moet je zelf bereiden (studio) of elders nuttigen. Op loopafstand zijn voldoen restaurants voor de lunch en het avondeten.
Huisdieren zijn aanwezig. In ieder geval een rustige papegaai en 4 kippen. Toen wij er waren kwamen er ook nog eens 4 jonge poesjes aangelopen van een week of 6 oud. Zij worden liefdevol verzorgd.
Het verblijf in Casa Somba is uiterst prettig. Het is een rustige plek in een woonwijk. Er is een nabijgelegen strand waar je bloot kunt vertoeven. Soms alleen, soms met een paar anderen. De verder omgeving biedt vele mogelijkheden en er zijn nog een aantal naaktstranden in de omgeving. Francis vertelt je daar veel meer over en hij heeft heel praktische kaartjes hoe je op bepaalde locaties komt. Er zijn meerdere naturistische stranden in de nabije omgeving. Omdat Cavoeiro zo in het midden ligt is bijna alles in de omgeving binnen 1 tot 1½ uur goed bereikbaar.
Casa Somba is iets minder toegankelijk voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Er zijn klein verschillen in de hoogte (gras/terras). In dit geval is de studio aan te bevelen. Die heeft gelijkvloerse overgang van appartement en terras.

Casa Somba is van harte aan te bevelen voor een fijne vakantie in een mooie omgeving. Je waant je in het paradijs maar dan gelukkig op aarde.