About Me
 

 

Onderwerpen Equip/Myself

 

 

 

Even voorstellen

Naam: Otte W. Zijlstra, geboren in het goede jaar 1949 op een boerderij in de Friese Greidhoek. Daar waarschijnlijk ook de liefde voor de natuur opgepikt. Na de middelbare school gevolgd te hebben in Sneek een paar jaar aan het werk. Daarna weer een studie opgepikt voor een lerarenopleiding akte N XX1 die bevoegdheden geeft (gaf) voor de vakken Natuurkunde, Scheikunde en Biologie. Met dit pakket kon ik goed terecht op een categoriale mavo in Winkel (N.H.) Daar heb ik ook tweeëntwintig jaar deze vakken verzorgd en daarnaast nog een bevoegdheid aardrijkskunde behaald. Later is de school gefuseerd met scholen uit Schagen eerst tot de Schagerwaard en later nog groter tot de GSG te Schagen. Mijn foto’s gebruik ik o.a. voor lezingen. Graag mag ik elk jaar een mooi gebied opzoeken en daar een beamer-presentatie over samenstellen. Zo heb ik thans een mooie serie over Hongarije; ook in Nederland bezoeken we leuke gebieden en dat heeft geresulteerd in een mooie serie: Natuur in Nederland. Onlangs hebben we de Oerbossen in Noord Duitsland bezocht en Helgoland; ook daar weer een serie over samengesteld. De verslagen zijn op de website te vinden, met foto’s erbij.
Verder gebruik ik mijn beelden voor het geven van een Vogelcursus voor de vogelwerkgroep Niedorp en een natuurfotografiecursus die ik ook verzorg voor de VU in Den Helder. Verder lever ik beelden voor het Vogeljaar een tweemaandelijks tijdschrift voor vogelstudie en vogelbescherming. Bij de daar dit tijdschrift uitgeschreven Jaap Taapken vogelparade heb ik diverse prijzen gewonnen onder anderen met deze roodborst. Ook op de vogelkalender, door dit blad uitgebracht, heb ik diverse keren een bijdrage mogen leveren. Verder schrijf ik diverse artikelen voor Tringa (VWG te Schagen) voor de Vogelwerkgroep Niedorp in Vogelvlucht en diverse regionale weekbladen.
Voor Staatsbosbeheer ben ik als vrijwilliger aangesteld en doe ik voor hun hand en spandiensten, lever foto’s aan en leidt
excursies.

.

Welke hulpmiddelen gebruik ik daarvoor?
Onlangs van nikon overgestapt op Canon. Niet dat er iets mis in met eerstgenoemde, maar de VR van canon geeft toch zoveel voordelen dat ik de overstap gemaakt heb. Ik heb nu twee camera’s: de 40D en de 50D van Canon. Daarnaast diverse lenzen: 10-24 mm, 24-105 mm een Tamron macrolens. In het telewerk: 100-400 mm en een vaste 500/4 met TC 1.4. met een paar statieven en een grote rugzak, waar het niet allemaal in kan, komen we een heel eind.

Voor dialezingen en/of cursussen kunt u terecht bij: Otte Zijlstra

This Page is best viewed at 1024*768. Internet explorer version 5.0.