Zelf de natuur in

About Me

Links Recensies van nieuwe natuur boeken

Atlas van de plantengemeenschap in Nederland

Bomenboek

De grote trek der vogels.

Dierenliefde

Geïllustreerde Vogelencyclopedie

KNNV

Psychoactieve planten

Vogels van de lage landen en Europa

Vogeltrek over Nederland

Zelf de natuur in

Zoekkaart muizenschedelresten in uilenballen

Zelf de natuur in

Hét basisboek voor de veldbiologie in Nederland. Immers de natuur is niet alleen mooi, maar zit ook fascinerend in elkaar. Zelf de natuur in nodigt uit om op onderzoek uit de gaan. In het eerste gedeelte besteden de auteurs aandacht aan de verschillende ecosystemen, grondsoorten en de kringloop van water, maar ook aan het klimaat en de geschiedenis van de ecologie, veldbiologie en natuurbescherming. In het tweede gedeelte komen de meest algemene en herkenbare planten en dieren aan bod. Per soort worden kenmerken, levenswijze en leefgebied beschreven. Dit boek inspireert om zélf de natuur in te gaan: bekijken welke soorten planten en dieren je tegenkomt, begrijpen hoe een natuurgebied in elkaar zit. Leren hoe je zelf zwijnensporen of zeegarnalen kunt vinden, hoe je vleermuizen verstaanbaar kunt maken, maar ook hoe je zelf een eenvoudig veldbiologisch onderzoek kunt doen. Kleurenfoto’s van goede kwaliteit ondersteunen de tekst en helpen bij het zoeken en herkennen. Omdat het uitnodigt tot zelfonderzoek is dit uitermate geschikt voor de mediatheek op scholen en kunnen leerlingen genoeg aanknopingspunten vinden om een onderzoek op te zetten. Mocht het dan nog niet lukken dan kunnen de achter in het boek opgenomen adressen, met internetadressen, nog uitkomst bieden.
‘Zelf de natuur’ in is met enthousiasme geschreven door jongeren afkomstig uit de Nederlandse Jeugdbond voor natuurstudie (NJN). Het boek is bedoeld om mensen die in de natuur geïnteresseerd zijn een flinke stap op weg te helpen en derhalve geschikt voor gebruik binnen (en buiten) de schoolomgeving.
Owz
Turnhout, S. e.a. Zelf de natuur in. 2002., Uitvoering: genaaid gebonden, full-color, 352 pagina’s. Uitgever: KNNV. Prijs: € 19,95

 

This Page is best viewed at 1024*768. Internet explorer version 5.0.