Bezienswaardigheden

Broekerhaven heeft 3 officiële monumenten n.l. de korenmolen "Ceres", gemaal "Grootslag 2" en de "Overhaal" een elektrische botenlift uit 1923 welke vroeger de schuiten met groenten uit de poldersloten overzette in de Zuiderzee waar de grote vrachtschepen de groenten verder bracht naar ondermeer Amsterdam.
De "Overhaal" is gebouwd door machinefabriek P.M.Duyvis te Koog aan de Zaan voor € 8531,- .
De grootste boot die over kon was 14 meter lang, 3 meter breed en 70 cm. diep, de "Overhaal" kan 15.000 kilogram tillen en wordt na de restauratie in 1992 nu alleen nog gebruikt voor de pleziervaart.

De korenmolen "Ceres" stamt uit 1848 en is opgebouwd uit onderdelen van de in dat jaar gesloopte oliemolen "de oude haas" te Zaandijk.
Na de restauratie, die in 1996 begon, was de molen weer als nieuw, en was elke zaterdag draaiend te bezichtigen.
Helaas is de molen door brand verwoest op Oudjaarsavond 2019, daarna is men direct aan de slag gegaan om de molen weer draaiende te krijgen.

Het voormalig stoomgemaal "Grootslag 2" bevindt zich aan de Zuiderdijk en is gebouwd in 1907.
Vóór de ruilverkaveling zorgden 13 poldermolens voor het waterpeil in polder het Grootslag.
Vijf poldermolens stonden aan de Zuiderdijk aan een plas met de naam "Oude kolk" en loosden het overtollige water uit de polder op de toenmalige Zuiderzee.
Nadat in Andijk een stoomgemaal was gebouwd werd in 1907 "Grootslag 2" gebouwd als aanvulling van het hoofdgemaal Andijk en ter vervanging van de 5 poldermolens.
In 1939 werd er overgeschakeld van stoom naar electriciteit.
Op 1 juni 1979 werd dit gemaal buiten gebruik gesteld, nadat in Andijk een nieuw gemaal was gebouwd.

Verder heeft Broekerhaven een jachthaven welke uit een binnen-en een buitenhaven bestaat, de binnenhaven heeft de naam "de Kolk". De buitenhaven grenst aan een recreatiegebied welke gelegen is aan het Markermeer, hierin wordt door de bezoekers gezwommen.
Aan de westkant van de haven is een vakantiepark met catering en voor de allerkleinsten een speeltuintje met uitzicht over het Markermeer.