Spots Delight

Dalmatische Honden

Welkom op website van Spots Delight.

 

Mijn naam is Petra Schreuder-Klemkerk en ik woon samen met Rob, onze dochter Cassidy en de honden in Den Helder.

 

In 1992 kregen wij onze eerste dalmaat , Sir Ian of the three turnip’s, hij is helaas op jonge leeftijd overleden. Hierna volgde in 1993 Sir Joey Jordan of the three turnip’s en één was zo alleen, dus in 1995 kwam Sir O’neill of the three turnip’s bij ons wonen.

Met beide honden hebben wij diverse shows gelopen, met als resultaat dat wij in 1997 onze eerste Nederlands kampioen (O’Neill)  in huis hadden.

In 2009 kwam Lady Xqlusive of the three turnip’s (Lexie) erbij, onze tweede Nederlands kampioen.

Wij wonen vlakbij het strand, zee, duinen en bos, waar de honden heerlijk los kunnen lopen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij zijn lid van de NCDH (Nederlandse club voor Dalmatische Honden) en fokken volgens de door hun opgestelde regels. Dat wil zeggen dat de ouderdieren beiderzijds horend zijn en geröntgend op HD en de pups gehoorgetest worden. Wij fokken met zorgvuldige uitgezochte bloedlijnen, waar wij letten op gezondheid, karakter en een goede bouw van de hond, waarbij de elegantie van de dalmatische hond niet verloren gaat.

 

De pups worden in onze huiskamer geboren en verblijven daar ook, zo komen zij in contact met allerlei geluiden, mensen en kinderen. Socialisatie vinden wij zeer belangrijk en besteden hier ook de nodige aandacht aan en dat er een klik is tussen de pup en hun toekomstige baasje.

Als u interesse heeft of gewoon een keer langs wilt komen, dan bent u van harte welkom.