Toonbank van lucifers

Benodigdheden: +/- 200 lucifers, tacky glue, zaag, lineaal, potlood, schrijfblaadje, hard plastic van +/- 4 cm bij 15 cm, schaar.

 

Hoe gaan we te werk?

Neem 40 lucifers.

Zaag van 40 lucifers (= voor 1 lange kant) de koppen eraf

Lijm deze 40 lucifers aan elkaar. Zorg dat 1 kant helemaal gelijk is, de andere kant wordt later weggewerkt. Dit is nu 1 lange kant van de toonbank. Maak er nu nog zo 1. Nu heb je allebei de lange kanten.

Voor de korte zijkanten heb je per zijkant +/- 13 lucifers nodig. Je gaat hetzelfde te werk als de lange kanten, van allemaal de koppen eraf, allemaal aan elkaar lijmen en aan 1 kant allemaal gelijk houden. Je krijgt op die manier dus alle 4 de kanten.

We gaan nu de 4 kanten aan elkaar zetten. Je plakt nu om de beurt een korte kant aan de lange kant. Je let hierbij wel op dat je de kanten die helemaal gelijk zijn, allemaal aan dezelfde kant doen. Je krijgt dan dit.

Nu gaan we aan de binnenkant, aan de kant die je helemaal gelijk hebt gehouden, een randje van lucifers lijmen waar een plank op komt te liggen. Dus zaag van +/- 6 lucifers de koppen af.

Dit kan op +/- 1 cm afstand.

Als dit droog is kan je aan het volgende beginnen.

 

Neem weer +/- 40 lucifers waar je de koppen afzaagt, de maat van de lucifers moet dan =/- 2,6 cm zijn. Even de binnen maat nemen van je toonbank.

Lijm dan 1 voor 1 de lucifers in het binnenwerk.

Niet te hard duwen, anders duw je het randje er weer af. Dit weer goed laten drogen.

We gaan nu een rand aan de boven kant maken, waar de "glasplaat" op komt te liggen. Neem hiervoor +/- 8 lucifers. Zaag de koppen eraf. Lijm de lucifers er half op, zodat ze een beetje overhellen.

Knip nu van een blaadje een malletje die in je toonbank past.

Als je hem helemaal passend hebt, neem je hem over op het harde plastic. Knip dit ook uit en leg het in je toonbank.

Dit moet allemaal weer drogen.

Draai de toonbank om en lijm hier nog een randje van lucifers aan. Dit randje bestaat uit 2 randen lucifers. Neem +/- 16 lucifers daar voor.

Je krijgt dan een dubbele rand.

Keer de toonbank nu om. Je hebt nu het eindresultaat.

Free counter and web stats