Dagboek

<Zoals eerder al geschreven ben ik begonnen met een cursus opmeten en uitslaan bij de bootbouwschool. Zie hiervoor de foto's bij opmeten
.

De boot die we als lesobject gebruikten sprak mij qua vorm en historie wel aan. Tevens was de maat voor mijn gevoel hanteerbaar (niet zozeer op het water als wel in een schuur of op een trailer).

Start; Voorjaar 2006

Van de tekeningen op ware grootte maten voor de bouwspanten overgenomen op karton. Deze vervolgens uit stukken multiplex gezaagd. De andere helft met een kopieerfrees op dezelfde maat gemaakt.

Van een paar mooie stukken eikenhout de steven gemaakt. Bij het opmeten hadden we alvast aangegeven hoe de gangen bij de steven aankomen, waardoor het uithakken kinderspel bleek. Uithakken wordt gedaan om de gangen dik te kunnen laten bij de steven.

Ook de spiegel is gemaakt. De spiegel is gemaakt van 3 stukken mahonie die met lamello's en watervaste constructielijm aan elkaar zijn geplakt.

Zomer 2006

De bootbouwschool was net verhuisd en de oude ruimte stond nog leeg. Aangezien het gebouw over 1.5 jaar zou worden gesloopt was de gedachte dat het niet makkelijk nog verhuurd zou worden kon ik, als buurman, de ruimte gebruiken.

Allereerst onder een stevig bouwraam wielen gezet. Zolang de vloer vlak is geeft dit de mogelijkheid de werkplaats optimaal te benutten.

Op het bouwraam de bouwspanten gezet. Achteraf ben ik blij dat het bouwraam niet hoger was dan het al was want de uitendelijke bouwhoogte is zo niet te gek. Om indeuken van het hout aan de binnenkant te voorkomen alle spanten mooi gestrookt en de spiegel grof gestrookt. De Binnenkiel van eiken op maat gemaakt en de buitenkiel van mahonie ook gestoomd en op de mallen geklemd.

Voor de vakantie nog net in de gelegenheid om de bovenste gang op te meten. Omdat ik niet overnaads maar in woodcore ga bouwen leek het me mooi om de bovenste gang 1,5 x de originele ganghoogte te maken en die later blank te laten.

Herfst 2006;

Helaas de bouw komt stil te liggen, de ruimte is toch verhuurd. Tot ik weer verder kan is het bouwraam met de spanten buiten onder plastic opgeslagen. Niet een ideale situatie. De spiegel was nog demontabel. Tussendoor in de tuin de bovenste gangen kunnen maken.

December 2006

Stroomversnelling. Plotseling toch een ruimte gevonden. Ik kon zelfs kiezen! Heb nu een mooie verwarmde ruimte die groot genoeg is om ruim om de boot heen te kunnen. Net voor de kerst heb ik de werkplaats kunnen inrichten. Heb zelfs meteen de bovenste gangen kunnen aanbrengen.

Omdat ik niet had gerekend op een ruimte in de winter had ik nog geen epoxy in huis. Vervolgens bleek natuurlijk heel botenminnend Nederland tussen kerst en oud en nieuw dicht te zijn. Toch nog 1 Kg kunnen bemachtigen, maar ik kon aan de gang.

De eerste latjes gingen wat moeizaam, maar al gauw een soort 3e handjes gemaakt waardoor ik 4 latjes tegelijk op de mallen kon plaatsen. Zo kon ik elke dag aan weerszijden 4 latten aanbrengen en schoot het lekker op.

Januari 2007

Het moeilijkere deel gaat beginnen. Terwijl de latten bij de steven bijna rechtop staan, liggen ze bij de spiegel bijna plat. Veel torsie dus. Nu kun je niet genoeg klemmen hebben. Omdat er geen enkele spijkerof schroef in gaat moet het goed geklemd worden. Op een doordeweekse avond gaan er nog steeds 4 latten op.

Volgende week komt de rest van de bestelde epoxy en de matten, fillets, etc. binnen. Tot dit moment in totaal ongeveer 2.5 Kg epoxy hars gebruikt.

27 Januari 2007;

Ik kan er steeds moeilijker bij, dus moet er nu bovenop klimmen, ik kan nog net de klemmen tussen de kielbalk en de huid doorzetten.

3 februari 2007;

Aan 1 kant is de romp dicht en kan met schuren worden begonnen. Eerst met korrel 40 met de bandschuurmachine, daarna met de excentrische machine gladmaken.

4 februari 2007;

De romp is nu aan beide kanten dicht. De hele boot is nu geschuurd en aan 1 kant is een blanke epoxyimpregneerlaag aangebracht.

1 maart 2007;

Na schuren is de eerste laag glasvezel aangebracht. Helaas kwam ik er daarna achter dat ik blijkbaar nietgoed genoeg had geschuurd waardoor er wat luchtbellen achter de mat bleken te zitten. Deze vervolgens met een injectiespuit met epoxy gevuld.

10 maart 2007;

Nadat de luchtbellen zijn opgevuld en de hele boot uitvoerig is geschuurd de 2e laag glasvezel aangebracht.

17 maart 2007;

Om straks rollen van de boot tegen te gaan zijn er een paar kimmen geplaatst. Ook als de boot straksop het droge staat houden die de boot mooi rechtop. Dit is een toevoeging die niet op het origineel zat.De klemmen op de foto houden een van de eerste sier/verstevigings latjes vast.

31 maart 2007;

Met een verlengde speedboor en geduldig bijwerken met een beitel is de schoefaskoker pas gemaakt. De scheg is ook geplaatst.

1 april 2007;

De scheg is verder afgewerkt en alles andermaal geschuurd. De laatste laag epoxy aangebracht aan de buitenkant.Alleen de Scheg en de kimmen moeten nog een keer een laag krijgen voordat de boot kan worden omgedraaid.

7 april 2007;

Nadat de scheg verder is geschuurd en alle bouwspanten zijn losgemaakt van het bouwraam is met vereendekrachten de boot omgedraaid en van binnen geschuurd. Ook zonder de bouwspanten blijft de boot al prima in vorm.

Na een middag schuren blijft er wel wat stof over, bijna twee emmers vol.

8 en 9 april 2007;

De spiegel is nu mooi rond gemaakt en de eerste laag epoxy aangebracht aan de binnenkant.

Vervolgens weer schuren, schuren en nog eens schuren. Om dit makkelijker te maken heb ik de boot met descheggen op twee balkjes geplaatst en met ee spanband vastgeklemd. Nu kan ik de boot makkelijk kantelen door de hefboom maar zonder dat ik het risico loop dat hij tever doorrolt.

15 april 2007;

De tweede laag epoxy aangebracht, nog zonder mat, nadat uiteraard weer grondig is geschuurd.

17 april 2007;

Vanavond de eerste glasvezelmat aangebracht aan de stuurboordzijde van de binnenkant. Eerst pas gemaakt, met klemmen vastgezet en toen teruggeslagen. Vervolgens epoxy hars aanbrengen en de mat weer in de boot leggen en heel goed aanrollen. Een eventuele rimpel is met beide handen helemaal weg te duwen. Door de boot scheef te zetten kan ik er makkelijk bij.

28, 29 en 30 april 2007;

Veel schuren en de laatste lagen matten aanbrengen, geen foto's gemaakt.

5 en 6 mei 2007;

Weer de hele binnenkant geschuurd en de basis voor de motorfundering gemaakt, ook verstevigings- en sierlattenvoor de bovenste rand gemaakt en bevestigd. Alle lijmklemmen weer nodig.

9 mei 2007;

De bovenrand geschuurd en voor de eerste keer in de epoxy gezet

23 mei 2007;

Om straks de brandstoftank weg te werken en nog wat bergruimte te hebben maak ik voor en achter een klein dekjemet een schot eronder. Bijkomend voordeel is dat de bank voorin zo breed wordt dat er twee mensen naast elkaar kunnen zitten met de rug tegen het schot. Het voorschot heb ik later nog iets hoger gemaakt om een mooi rond voordekte kunnen maken.

29, 30 en 31 mei 2007;

Het was even zoeken, maar ik heb een leverancier gevonden van messing plathalfronde strips van 2 cm breeden 5 meter lang. Andermaal de boot op de kop geplaatst om de strips te kunnen monteren. Meteen de onderkantvoor de eerste keer in de UV-beschermende 2 componenten lak gezet. Goed dat ik een goed masker heb, wat stinkt die troep!

9 juni 2007;

Vandaag de motorsteunen aan de motor gezet en de motorfundatie pas gemaakt. Van een kennis heb ik een kettingtakelkunnen lenen, zodat ik de motor niet per ongeluk door de bodem kan laten vallen.

10 juni 2007;

Ik wil de aansluiting tussen de dekjes en de boorden mooi afronden en de mogelijkheid hebben om een dektentje vast te zetten. Hiervoor lamineer ik twee dunne plankjes. Ik kan net de bocht halen zonder stomen.Ik heb wel weer veel lijmklemmen nodig.

17 en 18 juni 2007;

Nadat alles goed is ingemeten zijn het voor en achterschot vastgezet en kan worden begonnen met het inmetenvan de banken. Eerst van multiplex een mal gemaakt en die vervolgens in Mahonie uitgezaagd. De middenbank isvastgezet, de boot is nu stijf genoed voor transport.

20 juni 2007;

Omdat ik zaterdag met de boot bij de open dag van de bootbouwschool wil zijnheb ik alles nu in ieder geval dekkend in de epoxy gezet, zodat het hout niet vochtig kan worden. Vanafzaterdag is de boot in de verzekering.

23 juni 2007;

Aanwezig geweest bij de open dag van de bootbouwschool.Ik had over belangstelling voor dit procject zeker niet te klagen.

24 juni 2007;

Ik heb een tank overgenomen. Eerst had ik het idee om de tank, net als het origineel voorin de puntin te bouwen, maar omdat ik de leiding beter kan wegwerken als de tank achterin zit, zit hij nu achterin.

30 juni 2007;

Vandaag de banken achterin verder pas gemaakt en twee platen mahonie op elkaar geplakt met een glasvezelmat ertussen, nadat ik eerst een multiplex mal had gemaakt. Ook een gebogen rand gemaakt als rugsteun en afwerking van het dekje.

1 juli 2007;

Het roer afgewerkt. De roerkop is nog niet afgewerkt omdat de helmstok nog niet klaar is. Voorin een plankgemaakt zodat het bergvak straks een beetje netjes te houden is.

3 juli 2007;

Het voordek gedeeltelijk pas gemakt.

Augustus 2007;

Na de zomervakantie weer met nieuwe energie aan de slag gegaan en de voor en achterbank pasgemaakt, het voordek dichtgemaakt en het achterdek gemaakt en er een luik opgemaakt. Het luikheb ik pas uitgezaagd nadat het dek klaar was zodat het patroon mooi doorloopt. De helmstokvan lagen eiken en mahonie gemaakt op een gebogen mal, zodat deze netjes over het dek en het luik hangt. Tevens de motorkast gemaakt. De bovenkant van de motorkast heeft hetzelfde patroon als hetvoor en achterdek.

September 2007;

Alles is nu 1x in de twee componenten UV beschermende lak gezet. Quirijn vindt het jammer dat er een benzinetankin het achterste luik moet komen. Hij past er nog net in.

Oktober 2007;

Bijna klaar! Alleen een paar onderdelen voor de motor (schroefasafdichting, uitlaat, accu, etc.)moet er nog in. Dit materiaal is besteld. Totdat dit binnen ik kan de boot in de winterstalling.

Voor de laatste keer in de takels en op de trailer gezet.

Mei 2008;

Na een lange winterstop eindelijk begonnen om de aansluiting van de motor af te maken. Aangezien ik niet echtheel veel verstand van motoren heb de hulp van een neef gekregen. Hij heeft tevens wat laswerk voor me gedaan om bijvoorbeeld het de uitlaat watergekoeld te maken.

juni 2008;

Eerste proefvaart! Motor start en loopt vrijwel meteen. Na in het begin wat moeite om het koelwater goed aan te zuigengaat ook dat nu goed. Geen lekkage, zoals verwacht. Achteruit varen ging meteen zonder problemen. Bij vooruit varenbleek de schroef toch wat te groot te zijn. Ik kan alleen snel en nog sneller varen, bij stationair toerental is de snelheid nog te hoog. Er moet dus een andere schroef komen.

juli 2008;

Tijdens onze vakantie heeft zeilmaker Joeri Daniel uit Enkhuizen een afdektentje voor me gemaakt.

Terug naar boven