Echt aan de slag

In de zomer van 2006 had ik nog de beschikking over de oude ruimte van de bootbouwschool. Hier kon ik op stevig bouwraam de mallen plaatsen. Doordat het bouwraam stevig en stijf is kunnen er wielen onderzodat ik het geheel makkelijk binnen de werkplaats kan verplaatsen. Helaas moest ik toen de bouwstopzetten omdat er een huurder voor de werkplaats was gevonden.

Gelukkig vond ik net voor kerst 2006 een zeer geschikte ruimte om te bouwen, inclusief verwarming. Zaterdag voor de kerst alles erheen verhuisd en de werkplaats ingericht. Helaas was een klein deel van mijn hout in de opslag vochtig geworden. Maar op een rek bij de verwarming droogt dat snel.Binnen een week zit de eerste gang van mahonie erop en zijn er 17 latten gelijmd.

Ik heb ervoor gekozen om de boot niet overnaads te bouwen maar in woodcore. De strips heb ik allemaalholletje / bolletje gefreesd voor een groter lijmoppervlak en betere aansluiting.

Na drie weken bouwen is het resultaat al aardig te zien

Ik lijm elke keer 4 latten tegelijk, hierdoor schiet het wel op. Omdat er soms een vervelende bobbelin de huid dreigt te komen duw ik met een lat de huid op de goede plaats. Als de epoxy is uitgehardblijft de huid goed staan.

Omdat er een binnenboordmotor in komt en ik er nu nog goed bij kan wordt de schroefas alvast op demal van de scheg getekend.

Terug naar boven