Volkersweg 43  1684 NW  Zwaagdijk  0229-563777  06-40103476  info@tsmitje.nl   k.v.k.nr. 37164497

Hoe vaak moet uw hond naar de trimsalon?

Hoe vaak een hond moet worden getrimd is heel verschillend en afhankelijk van de vacht. Maar om  u toch een idee te geven:

·

· Spanielvachten 4-6 maal per jaar

· Ruwharige vachten 2-4 maal per jaar

· Poedelvachten 4-8 maal per jaar

Als u bedenkt hoeveel uren er aan uw hond gewerkt wordt, zal de prijs van het trimmen niet tegenvallen! Om tenslotte nog een sprookje de wereld uit te helpen: uw hond wordt bij een vakkundige trimmer niet verdoofd! Uw hond kan wel moe zijn na een trimbeurt. Wij hopen uw hond spoedig in onze trimsalon te mogen begroeten!

 

Tips:

Laat uw hond goed uit voor u hem naar de trimsalon brengt. De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoefte zolang op moet houden. Probeer uw hond zo droog mogelijk naar de trimsalon te brengen, aangezien een natte vacht niet behandelbaar is. Overleg eerst met uw trimmer/-ster wanneer u van plan bent uw hond voor zijn trimbeurt in bad te stoppen. Veel vachten zijn namelijk moeilijk te behandelen na een wasbeurt. Indien uw hond een medische afwijking heeft en/of een besmettelijke aandoening (kennelhoest, ringworm e.d.) en/of loops is, willen wij dat graag van tevoren weten. Breng de hond altijd aan de lijn. Breng uw hond nooit met een volle maag. Tenslotte nog het verzoek uw hond vrij van vlooien te brengen. Er zijn goede bestrijdingsmiddelen en het is een sprookje dat elke hond vlooien heeft.

Waarom naar een trimsalon?

 In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook  kruisingen en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen! Afhankelijk van de vacht van de  hond, houdt trimmen in: scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of  borstelen.

Bouviers, Schnauzers, de meeste terrierrassen en alle overige ruwharige honden worden geplukt.  Dat wil zeggen dat de bovenste dode haarlaag met de hand of met een trimmes verwijderd wordt,  zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Wanneer u dit zou  nalaten loopt u het risico dat uw hond jeukklachten krijgt, zich gaat stukbijten en bij de dierenarts  terecht komt. Spaniels, Setters, Retrievers etc. worden waar mogelijk uitgeplukt en verder met een  speciaal getande schaar uitgedund en gemodelleerd. Poedels en honden met hetzelfde vachttype  worden geschoren en/of geknipt in elke gewenst model. In de winter kunt u uw hond ook laten  trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven. Bedenk echter dat honden meer last van vocht  dan van kou hebben en …lang haar blijft lang nat. Denk niet dat trimmen onnatuurlijk is, maar  bedenk dat er geen honden in de natuur voorkomen.

Wat gebeurt er met uw hond in de trimsalon?

Wanneer u uw hond naar een trimsalon brengt, moet u hem enkele uren afstaan. Dit is voor u noch  voor uw hond leuk. Maar u kunt het ook onnodig moeilijk maken! Hoe langer u uw hond blijft  knuffelen, hoe onzekerder hij wordt. Het moet toch gebeuren en hij is in goede handen. Het beste is  dat u eventuele wensen van tevoren telefonisch kenbaar heeft gemaakt, zodat u het afscheid kort  kunt houden. Wij nemen uw hond dan mee naar de trimsalon en daar wordt hij op een trimtafel  gezet. Dit zal de eerste keer even vreemd zijn, maar dat went snel. Het is opvallend hoe rustig de  meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen. De vacht van de  hond wordt nu helemaal doorgekamd en eventuele klitten worden verwijderd (wanneer u uw hond  regelmatig goed heeft gekamd kunt u hem het ontklitten besparen). Daarna wordt uw hond,  passend bij het vachttype, getrimd.

De verzorging

 Wat u zelf kan en moet doen!

Natuurlijk is het dagelijks onderhoud van de vacht een taak van de "baas". U kunt er niet vroeg  genoeg mee beginnen! Zo leert uw hond de kam en/of borstel net zo makkelijk te accepteren als zijn  etensbak. Komt u rustig langs voor advies welke borstel en/of kam de juiste is. Wij kunnen u dan  meteen laten zien wat de makkelijkste en beste manier van borstelen is. Veel eerder dan u denkt is  uw hond aan zijn eerste trimbeurt toe. Vanaf de tijd dat uw hond volledig ingeënt is, kunnen wij al  een puppytrim geven. Wacht niet te lang met het maken van een afspraak, want meestal is er een  wachttijd van enige weken, en…vergeet uw afspraak niet, uw trimsalon heeft tijd voor u  gereserveerd.

 

Home.
Foto's.
Prijzen.
Triminformatie.
E-mailadres: info@tsmitje.nl