Dank

Ergens in de vorige eeuw ging het met me mis. Ik kreeg een onbestemde kriebel, het gevoel dat ik iets miste, dingen wilde weten van mijn opa, die al was overleden voor ik geboren werd. Mijn familie wist te vertellen dat hij uit Deventer kwam en via veel omzwervingen naar Andijk was gekomen. Voor ik het wist zat ik in de archieven van Deventer, Hoorn, Haarlem, Zutphen, Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn, Assen en Arnhem. En was ik een soort amateurgenealoog geworden. Amateur overigens met hoofdletters!
Voor degene die me niet kennen, ik ben Leo Weverink, woon in Andijk, ben getrouwd met Jenny en heb 2 zoons, Frank en Rob. Werk als centralist bij Tata Steel en hou van motorrijden, vissen en biljarten. En dus van het in kaart brengen van de familie Weverink. Genoeg over mij.

Veel mensen hebben me van gegevens voorzien en zonder hen bestond deze hele stamboom niet. Althans dan was ik niet verder gekomen dan pakweg een eeuw terug. De levende generatie blijkt het moeilijkst in kaart te brengen. Een jaar of 12 terug ben ik begonnen om alle Weverinken uit het telefoonboek in Nederland een brief te schrijven. Hierin heb ik uiteen gezet dat ik bezig was een stamboom op te zetten. En dat ik zonder de hulp van alle familie (zo noem ik alle Weverinken wereldwijd!) nergens zou komen.
Nou dat heb ik geweten!
Vele leuke brieven heb ik terug gekregen met een geweldige hoeveelheid gegevens. Vaak moest ik weer terug reageren omdat het naar mijn idee niet volledig was en er ontstond hieruit vaak een leuke briefwisseling en leuke telefoontjes. Bij verschillende Weverinken ben ik langs geweest en ik moet zeggen, het voelde altijd goed. We hebben elkaar van gegevens voorzien en ik heb veel op papier gezet, wat ik met jullie wil delen. Ik vind namelijk dat een naam verbroedert.
Ook zijn er enkelen die veel waarde hechten aan hun privacy en liever geen gegevens willen verstrekken. Ik vind het jammer maar zal dit moeten respecteren.
Maar de positieve reacties overheersen en doen mij en hopelijk ook jullie goed.

Zonder mensen tekort te willen doen, wil ik toch een aantal mensen bij naam noemen. Uiteraard mijn direkte familie (de Andijkers en Canadezen) die me van veel gegevens hebben voorzien, de Weverinken uit Hilversum, Apeldoorn, Soest, Doetinchem, Hengelo, Monnickendam, Den Haag en zelfs Curacao, van wie ik vele brieven heb ontvangen.
Ook ome Jan en tante Gerda in Ursem, Anton en Gerkje in Drachten, Sia en Lodewijk in Alphen a/d Rijn en Harrie en Jeannet uit Keijenborg, bij wie ik allen langs ben geweest en waar leuke contacten uit zijn ontstaan.
Een speciaal woord van dank aan Harrie en Jeannet die me in de loop der jaren overstelpt hebben met gegevens. Wat me vele ritjes naar verre archieven bespaart heeft.
Verder natuurlijk mijn eigen gezinnetje die me tijdens vakanties gevolgd zijn naar het gevangenismuseum (Veenhuizen) begraafplaatsen en me af en toe een tijdje misten voor een kort bezoekje aan een instelling of archief in de buurt.
En de contacten met anderen op internet, waarmee ik nog wel eens gegevens uitwissel, allemaal heel veel dank!

Tot zover dit. Ik hoop dat jullie tevreden zijn met deze website. Kunnen vinden wat je zoekt. Mocht je nog onvolkomenheden tegenkomen of aanvullingen (willen) hebben, leuke verhalen of foto’s, laat het maar weten. Ik ga weer aan het werk, want dat is het nadeel van een stamboom, werk blijft er altijd!

Andoik, februari 2011.                                                                                                                                       

aaaaaaaaaaaaiii