Welkom op de stamboompagina van de familienaam van Blerck.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief die ongeveer 1x per maand verstuurd wordt. Met deze nieuwsbrief wordt je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in het stamboomonderzoek en de updates op de site. Ben je al geabonneerd op de nieuwsbrief en wil je je uitschrijven, dan kan dat ook via bovenstaande link.

Heb jij, of heeft je vader, moeder, opa of oma, ook de familienaam van Blerck of van Blerk, wordt dan lid van de site voor deze naamdragers.
Kijk dan op deze site en stuur de link naar de site door aan naamgenoten.

De titel van deze pagina doet anders denken, want wat heeft de naam Cuypers te maken met de naam van Blerck. Kort gezegd: "Alles!" De oudste voorvader die tot nu toe is gevonden heette Cuypers "alias van Blerck". Vanaf dat moment wordt de naam op verschillende manieren geschreven en uiteindelijk blijven er schrijfwijzen over: "van Blerck" en "van Blerk".
Al enige jaren geleden (ca. 1995) ben ik begonnen met het uitzoeken van de stamboom, zonder ook maar enig idee  te hebben van de tijd wat zoiets in beslag neemt. Zoals iedere beginneling werd de start gemaakt met het noteren van alle gegevens die ik wist van ouders, grootouders, ooms, tantes, neven, nichten, ga zo maar door. Nadat al die gegevens op papier waren gezet moest er natuurlijk een programma gevonden worden om de gegevens in de computer in te voeren en bij te houden. Al snel kwam ik uit bij het programma
Aldfaer, dat je gratis van internet kunt downloaden.

Een zoektocht op internet op de naam van Blerck bracht mij naar de homepage  van Hans den Braber. Onderdeel van zijn pagina is "Oudenbosche families", waarbij de naam van Blerck is vermeld en voor mij een schat aan gegevens staat voor de stamboom. Na een speurtocht in diverse archieven kwam ik uit bij een van Blerck geboren in Oudenbosch en daar was  de link gelegd met de eerdergenoemde homepage.

Vanaf het jaar 2000 ben ik pas zeer actief op zoek naar naamgenoten en aanverwanten en bezocht diverse archieven. Omdat er in het Centraal Bureau voor Genealogie in Den Haag veel gegevens zijn uit het gehele land, heb ik daar de meeste tijd doorgebracht. In het gemeentearchief van Rotterdam en Den Haag, waar mijn grootouders vandaan kwamen, heb ik alle gegevens genoteerd uit de bevolkingsregisters op alle varianten van de naam. Eenmaal thuis gekomen bleek dat al deze gegevens op alle schrijfwijzen van de naam (van Blerck, van Blerk, van Blerick en van Blercq) uiteindelijk een link in mijn stamboom hadden. Inmiddels heb ik ook een begin gemaakt aan de stamboom Bogerd en Dubach, beiden van moeders kant, waarvan ik ook een groot deel op internet heb geplaatst.

Tja, en toen werd de hobby al snel een verslaving, want je wilt uiteindelijk alles zo compleet mogelijk hebben, maar dat is volgens mij nog niemand gelukt. Het leukste is natuurlijk de stamboom "levend" te houden door contacten te leggen met naamgenoten, maar dat is i.v.m. de wet op de privacy niet eenvoudig. Door het opvragen van persoonskaarten bij het Centraal Bureau voor Genealogie kom je een heel eind, omdat hier vaak gegevens op staan van kinderen die mogelijk nog in leven zijn. En met een naam als deze heeft de nationale telefoongids op internet mij verder geholpen aan adressen. Op die manier probeer ik de naamgenoten persoonlijk te benaderen en te vragen om hun medewerking te verlenen aan deze stamboom.

De gegevens van nog in leven zijnde personen wordt uitsluitend gepubliceerd als men hiervoor toestemming heeft verleend. Mochten er desondanks toch gegevens op deze homepage staan die men niet gepubliceerd wil zien, dan kunt u per e-mail verzoeken om de gegevens te verwijderen.

Heeft u aanvullende informatie voor deze stamboom, dan houdt ik me aanbevolen. U kunt een gezinskaart downloaden en ingevuld per e-mail terugsturen. Bij voorbaat mijn hartelijke dank!

Mijn speciale dank gaat uit naar Hans den Braber en Peter van Blerk, die een overgrote bijdrage hebben geleverd aan het tot stand komen van deze stamboom! Tevens een dankwoord aan degenen die voor mijn kwartierstaat gegevens hebben verstrekt: Lambert J.J. Joosten (Joosten), A.E.M. Beltzer (Broekman).

Yolanda van Blerck, Den Helder