De workshops worden gegeven op:

dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur / dinsdag- en woensdagavond van 19.00 tot 22.00 uur

Voor groepen zijn andere dagen en tijdstippen mogelijk.

yvon vlaar
Beeldende kunst
J
Ga met klei een dame met hele dikke billen vormen, hoedje of badmuts op of laat je toch liever de haartjes los, na een paar dagen drogen wordt ze in de oven gebakken. Eenmaal gebakken geef je haar kleur met glazuur. Dan gaat ze nog een keer de oven om het glazuur te laten smelten. Eenmaal klaar! dan wordt ze op een steiger-houten plankje bevestigd zodat je haar makkelijk kunt ophangen!
Rol de klei uit en vorm met de hand een bloem, erg leuk resultaat en niet moeilijk! Op een stok of gewoon op de grond zal deze pronken in de tuin of balkon! Eenmaal gebakken smeer je ze in met vrolijke kleurtjes glazuur, dan gaan ze weer de oven in om het glazuur te laten smelten.
Een te gekke uitdaging! Iets voor jou? Werk met klei en een gips-mal en vorm een bol. Bouw verder met klei en oud serviesgoed. Duw, boetseer en vorm naar hartenlust,
Boetseren met klei is een heerlijke ontspannende bezigheid, jouw handen zijn hierbij het belangrijkste gereedschap. Geef vorm aan klei, kneed en modelleer het. Voor iedereen die nog nooit, of maar een klein beetje met klei gewerkt heeft. Een potje kneden, werken met plakken klei, het bouwen met rolletjes klei en het gebruik van drukmallen. Naast wat kleine technische tips is de aandacht voor het ontwikkelen van jouw creativiteit het belangrijkste, leer kijken naar dingen en zoek naar je eigen inspiratie bron. Ervaring is niet noodzakelijk! ontdek je talent…Hier een aantal ideeën op een rij, alles voor jouw fantasie & creativiteit.
De kosten van deze keramiek workshop bedragen 22,50 euro per middag of avond.