De gelijkenis is zeer origineel en trefzeker, je zult versteld staan!

Blije bank Het begon als een mooi idee naar aanleiding van een krantenartikel over het “social sofa project”.  Een prachtig landelijk mozaïek banken project.

De workshops worden gegeven op: dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur / dinsdag- en woensdagavond van 19.00 tot 22.00 uur Voor groepen zijn andere dagen en tijdstippen mogelijk.

Yvon vlaar  beeldende kunst

De Blije Bank gaat niet over geldzaken!  Nee, het is een echte bank! Een bank, die goed zit. Een bank, waarop je even kunt uitrusten! Een bank, waar je lekker een babbeltje maakt! Een bank, die van jou is! Een bank. waar je aan meegewerkt hebt! Een Bank vol kleur en vrolijkheid! Een echte, Blije Bank voor iedereen!

“Een Bank die goed zit”

Voor ons is er één nadeel aan dit project, namelijk het gewicht van de betonnen bank. Zo komt het dat wij op zoek zijn gegaan naar een eigen ontwerp van lichter materiaal voor onze Ursemse bank. We beginnen met het formeren van een enthousiaste werkgroep en gaan vervolgens met ons idee aan de slag. We speuren op internet en stuiten op een bedrijf in Noord Limburg  “Plastisense”. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het maken van EPS meubels. Wij zien de voordelen van dit materiaal en komen samen met deze onderneming tot het ontwerp van onze Blije Bank. We vragen subsidies aan en ontvangen dit van de gemeente Koggenland, Rabobank, oranje fonds, bedrijfsleven en van particulieren. We plaatsen een oproep in het plaatselijke dorpsblad / streekkrant een afbeelding in te leveren voor op de bank. Deze aangeleverde inspiratie door verenigingen en inwoners tekenen wij op de bank en iedereen plakt mee. Dit heeft een prachtig kunstwerk opgeleverd waar met veel inzet op geplakt is, iedere afbeelding heeft zo zijn eigen verhaal gekregen. We kunnen wel zeggen dat het is geslaagd om samen met de inwoners van Ursem een prachtig kunstwerk te realiseren!